KLINKEN VOOR JE KINDJE

 Een workshop voor zwangere vrouwen

 

Bij de Mbuti-pygmeeën bestaat een traditie dat een vrouw, wanneer ze zwanger is, zich terugtrekt met andere vrouwen om samen te bidden, te mediteren en te luisteren, net zolang tot ze het lied van het kind horen. Ze gaan er van uit dat elke ziel zijn eigen unieke kwaliteit heeft en zijn eigen unieke resonantie. Als de vrouwen zich afstemmen op het lied van het kind, zingen ze het hardop. Terug in het dorp leren ze het eerst aan de vader en dan aan de anderen.

Als het kind geboren is, komen de dorpelingen bijeen en zingen het voor het kind. Het blijft het lied dat voor hem gezongen wordt om hem te helpen en te steunen, als kind, maar ook verder in zijn leven. Bij ingrijpende gebeurtenissen, bij de puberteitsrite en als hij gaat trouwen, zingen de dorpelingen weer zijn lied. Uiteindelijk, als hij sterft, komen familie en vrienden bijeen en zingen ten afscheid zijn lied.

 Bron: www.mariusengelbrecht.nl

 

"Klinken voor je kindje" is gebaseerd op deze traditie. Vanuit improviserend klinken en zingen, mediteren en luisteren gaan we samen op zoek naar het lied van jouw kindje.

Je hebt geen zangervaring nodig en laat je niet weerhouden als jij of iemand anders vindt dat je niet (mooi) kunt zingen.

 

maak een afspraak

 

KLINKEN MET JE KINDJE

een vervolg op "Klinken voor je Kindje"

voor moeder & baby

 

 

 "Klinken met je kindje" is een vervolg op "Klinken voor je kindje", waarbij we het  het lied gaan klinken/zingen voor je kindje,

zoals de Mbuti-pygmeeën het traditiegetrouw doen.

 

maak een afspraak